Professionelt miljø med stort sammenhold

Tiden efter Sportstar College

Hvad får man egentlig ud af tre år på Sportstar College, hvilke redskaber og erfaringer får du med på din videre færden i livet? Vi vil igennem en række tidligere elever prøve at give et billede af, hvad de unge mennesker får med sig efter tre år på Sportstar College.

23-årige Maja Keren var badmintonelev på Sportstar College i årene 2010-2013. Maja ser tilbage på tre år i et professionelt miljø med følelsen af, at have været en del af et fantastisk sammenhold. Et sammenhold der har været med til at forme Maja til den person, hun er i dag. Maja er i dag kandidatstuderende i Aalborg og har stadigvæk badminton som en del af hendes hverdag.

Professionelt miljø med stort sammenhold

Om miljøet på Sportstar College fortæller Maja: ”Jeg følte mig som en del af et professionelt miljø på flere måder – både sportsligt og fagligt. Her er fokus på de rigtige værdier og der er plads til alle sportsprofiler  - landsholdsspillere samt sportsudøvere på fritidsplan – hvilket er en forudsætning for et godt sammenhold og en god atmosfære”.

Ét af de ord som går igen, når Maja tænker tilbage på hendes tid på Sportstar College er sammenhold. Her fremhæver hun blandt andet sammenholdet på tværs af linjerne: ”Fra min tid på Sportstar College husker jeg bedst det fantastiske sammenhold mellem alle linjer og sportsgrene. Alle kendte hinanden og man bakkede op som tilskuer, når ens venner spillede kamp.”

Fælles for eleverne er, at de er væk hjemme fra mor og far, men som Maja beskriver, så opbygges denne familiære følelse blandt de unge mennesker, på tværs af årgange og idrætter. Udover sammenholdet på College står sammenholdet i IFS Badminton også Maja nært, ”Jeg husker klart stemningen til hjemmekampene, hvor sammenholdet i klubben var meget tydeligt. Efter kampene kunne man følges hjem til College med sine holdkammerater,” fortæller Maja og hun fortsætter: ”Det gode sammenhold er guld værd den dag i dag”.

Sportstar College som springbræt videre i livet

For Maja var de tre år på Sportstar College et springbræt videre i livet både sportsligt, personligt og fagligt. Sportslig brugte Maja de tre år til at have fuld fokus på hendes badminton -  ”Det har været de fedeste tre år i mit liv, og det var tydeligt at se en udvikling i mit spil. Det var tre år hvor jeg arbejdede seriøst i forhold til mine med mål badminton.”  Selvom Maja i dag har skruet ned for hendes badminton, så gav tiden på College hende rammerne og muligheden for virkelig at dyrke hendes sport 100%.
Personligt er Maja blevet mere åben og mere sikker på sig selv. Når man er en del af et miljø med 120 unge mennesker, lærer man hvordan, man bidrager til et fællesskab som indeholder mange personligheder. Hertil siger Maja: ”Jeg er blevet bekræftet i, hvilke værdier der er vigtige, når man omgår mange forskellige personligheder.”
Omkring Majas faglige udvikling siger hun: ”Tiden på Ikast-Brande Gymnasium var med til at åbne min verden med henblik på, hvor mine interesser er, og hvad jeg vil arbejde videre med på mine uddannelse.”

Efter tiden på College flyttede Maja til Aalborg. Her har hun fået en bachelor i tysk med engelsk som sidefag og er nu i gang med en kandidatuddannelse indenfor turisme. Om tiden på Sportstar College fortæller Maja: ”Det har været med til at give mig blod på tanden til at komme ud og opleve verden.” Og denne oplevelse starter Maja i forbindelse med et 4 måneders praktiskophold i Canada.

Selvom Maja har skruet ned for badminton ambitionerne, fylder sporten stadig en del i hverdagen. Maja er træner for studenterforeningen AASI Badminton, hvor hun også selv spiller på klubbens serie 1 hold, så ketsjeren er stadig flyvende.

Mod til at følge drømmen

Golf

På golflinjen arbejder vi målrettet med din personlige og golffaglige udvikling, mens du studerer.…

Badminton

Vi arbejder målrettet på at skabe bevidste og selvstændige spillere, der udnytter deres potentiale …

Håndbold

Bliv elev på Sportstar College og udlev håndbolddrømmen alt imens du tager en gymnasial uddannelse.…

Fodbold

Spil fodbold på højt niveau, gå på STX, HF, IB-Sport eller HHX og bo i et udviklende og inspirerend…

Volley

Spil volleyball i Ikast KFUM og bliv inspireret af et miljø, der påvirker helheden i din dagligdag…

Cykling

Cykellinjen giver dig grobund for at udleve dine personlige mål og drømme alt imens du går i skole…

IBG Judo

Er du øvet judokæmper, der elsker at dyrke judo, og har du ambitioner om både personlig og sportsli…

Træningslejr

Bo på Sportstar College og gør brug af de ideelle faciliteter til et inspirerende træningsophold.