Tiden efter Sportstar College

Hvad får man egentlig ud af tre år på Sportstar College, hvilke redskaber og erfaringer får du med på din videre færden i livet? Vi vil igennem en række tidligere elever prøve at give et billede af, hvad de unge mennesker får med sig efter tre år på Sportstar College.Et miljø der skaber rammer for udvikling både sportsligt og personligt

Nicolai Cetti Engstrøm var golfelev på Sportstar College fra 2010 til 2013. Her tre år efter hans ophold i Ikast, lever og ånder han stadig for golfen. Nicolai ser her tilbage på, hvad de tre år har betydet for ham både sportsligt, personligt og fagligt.

”Sportsligt var det fantastisk, at være blandt en masse andre unge mennesker der ville noget med deres sport. Det skabte et fantastisk miljø, hvor seriøsitet og læring var fælles for alle.”

En vigtig del af dette miljø er fællesskabet, om dette siger Nicolai - ”Man hjalp hinanden med at få tingene til at hænge sammen, rent skole- og træningsmæssigt, og støttede hinanden under træning og konkurrence.”

Nicolai gik på STX og ligger ikke skjul på, at det krævede hårdt arbejde, at gå meget op i både skolen og sporten. ”Det er ikke nogen hemmelighed, at det er nogle hårde år, hvis man gerne vil passe sin skole godt, samtidig med, at man giver sig fuldt ud i træning og til turneringer, og derfor var det guld værd at være i sådan et miljø” – siger Nicolai.

Udover udvikling inden for golf og uddannelsen, udviklede personen Nicolai sig under de tre år, faktisk var det her Nicolai følte den største udvikling.

”Den største udvikling for mig var rent personligt. Hvordan håndterer man kaos og pressede og stressede perioder bedst muligt? Min træner på College, Thomas Poulsen, lærte mig mange gode redskaber til at håndtere en presset hverdag, og de har været guld værd for mig lige siden.” – fortæller Nicolai.

Fra golfspiller til golftræner og retur til Sportstar College

Efter tiden på College fortsatte Nicolai vejen mod golfdrømmen. Han spillede en halv sæson som fuldtidsamatør, herefter turnede han pro og spillede en halv sæson på Ecco Touren. Efter et år med golf på fuldtid, mistede Nicolai desværre glæden ved golfspillet og det der skulle være sjovt, endte mere som en pligt. Derfor valgte Nicolai, at holde en pause fra golfen. Denne blev ikke lang, for allerede efter et halvt år uden golf, kom lysten til golf langsomt tilbage. Efter samtaler med en tidligere træner, åbnede døren sig til, at Nicolai kunne gå trænervejen. I marts 2015 startede Nicolai på golftræneruddannelsen.

Nicolai har dog ikke lagt golfspilleren helt på hylden. På trods af den reducerede træningsmængde, spiller han, ved siden af trænerjobbet, stadigvæk golf på højt niveau – Nicolai er en del af Frederikssunds 1. division og spiller i sommermånederne mindre Pro-Amatør turneringer.

Som både træner og spiller har Nicolai en travl hverdag og trækker derfor på de erfaringer han fik med sig som elev på Sportstar College – ” Jeg lærte, hvordan man håndtere en presset hverdag, og det bruger jeg hver eneste dag hvor jeg er nu. Jeg lærte, at organisere og planlægge mig ud at travle tider.”

Vender ”hjem” til Sportstar College for en stund

I dag er Nicolai ansat i Dansk Golf Akademi som trænerelev med sin daglige gang i Frederikssund Golfklub. Golftræner uddannelsen er en 3-årig uddannelse som byder på 2 skoleophold. Træneruddannelsen afholdes af PGA School of Denmark og skoleopholdene er placeret på Sportstar College. Et dejlig gensyn med det miljø som har været med til at forme Nicolai Cetti Engstrøm til den person, han er i dag både sportsligt, fagligt og personligt.

undefined 

 

 

Mod til at følge drømmen

Golf

På golflinjen arbejder vi målrettet med din personlige og golffaglige udvikling, mens du studerer.…

Badminton

Vi arbejder målrettet på at skabe bevidste og selvstændige spillere, der udnytter deres potentiale …

Håndbold

Bliv elev på Sportstar College og udlev håndbolddrømmen alt imens du tager en gymnasial uddannelse.…

Fodbold

Spil fodbold på højt niveau, gå på STX, HF, IB-Sport eller HHX og bo i et udviklende og inspirerend…

Volley

Spil volleyball i Ikast KFUM og bliv inspireret af et miljø, der påvirker helheden i din dagligdag…

Cykling

Cykellinjen giver dig grobund for at udleve dine personlige mål og drømme alt imens du går i skole…

IBG Judo

Er du øvet judokæmper, der elsker at dyrke judo, og har du ambitioner om både personlig og sportsli…

Træningslejr

Bo på Sportstar College og gør brug af de ideelle faciliteter til et inspirerende træningsophold.